Till senaste kommentaren

Varför ska jag vara medlem om jag inte får rätt till ersättning?

Hej !
Tack för din svara .Om jag inte får ersättning från a kassa. vilken fördelar skulle jag dra nytta av att bli medlem? Min kontakt stöd från arbetsförmedlingen.
MVH /Yousef
Yousef Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Yousef!

  Tack för din fråga. Även om du inte uppfyller villkoren just nu och därmed inte får rätt till ersättning från oss, kan din situation ändras i framtiden. Då, längre fram, kanske du kommer att uppfylla dessa villkor.

  Bra att veta är att villkoren för högre ersättning delvis baseras på hur långt, sammanhängande medlemskap du har. Avslutar du ditt medlemskap i a-kassan nu, men väljer att bli medlem igen i framtiden, börjar ditt medlemskap om från början igen.

  För att kunna få den högre ersättningen måste du ha varit medlem i minst ett sammanhängande år.

  Hoppas att du vill vara kvar hos oss! Att vara medlem i a-kassan är en trygghet ifall du någonsin skulle förlora ditt jobb.

  Trevlig helg!/
  Stefanie
  Stefanie
 • Hej!

  Jag har varit medlem i a-kassa i över ett år. Hur många arbetstimmar måste man ha fått ihop för att få ersättning utav er?

  Mvh Frida
  Frida
 • Hej Frida,

  Tack för din fråga!
  För att uppfylla arbetsvillkoret krävs nu att du arbetat minst 60 timmar i månaden under sex månader eller 420 timmar under sex månader i följd med minst 40 timmar under varje månad.

  Det är nya regler som gäller för alla som får beslut om en ersättningsperiod från 13 april 2020 till och med 3 januari 2021. Efter det kan villkoren ändras så håll koll på vår hemsida för uppdateringar.

  Med vänliga hälsningar,


  Hanna
 • Hej!
  Jag undrar hur många timmar man behöver jobba för att få ersättning nu under corona-tiden? Och, ska man ansöka om medlemskap innan påbörjat jobb eller från första jobbdagen?
  Om man jobbar 80% en månad och har paus ett tag och börjar jobba 80% igen... samlar man ihop alla timmarna även om man har ett avbrott
  Mvh


  Isabella
 • Hej Isabella!

  Tack för din fråga. Om du inte arbetat inom vårt område tidigare så söker du medlemskap när du börjat ditt nya arbete. Du kan göra en ansökan direkt från vår hemsida.
  Om du tar en paus och inte jobbar så finns det inga arbetade timmar att räkna så då samlar du inte in några timmar.
  För att kunna få ersättning behöver du bland annat uppfylla ett arbetsvillkor, läs mer om arbetsvillkor på vår hemsida.

  Bli medlem

  Arbetsvillkor

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej! Gäller dom nya reglerna ifall man blev medlem hos er igen i februari och sen blev arbetslös i juni? Förstår inte riktigt vad som menas med ”fått beslut om en ersättningsperiod från 13 april 2020”
  Katti
 • Hej Katti!

  Tack för att du hör av dig. För alla beslut som vi fattar efter den 13 april 2020 använder vi de nya reglerna. Det innebär att blir du arbetslös i juni och söker ersättning och får ett beslut av oss i juni eller juli så använder vi de nya reglerna, eftersom beslutet är taget efter den 13 april 2020.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.