Till senaste kommentaren

Varför är min a-kassa så låg?

Hej!

Jag läste nyss mitt beslut och blev förvånad över hur lite pengar jag kommer få. Jag har jobbat heltid i 6 månader och undrar varför jag inte får mer?
Medlemsservice Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Hur stor din a-kassa blir beror på många olika faktorer. Du kan gå in på vår hemsida för att få mer information. Hur mycket får jag i a-kassa.


  Med vänlig hälsning
  Cecilia

  Cecilia
 • Jag undrar varför min betalning jag får från er är så olika från månad till månad. det skiljer från 1032-1858kr i månaden. Borde inte vara lika varge månad.??!
  Yvonne Johansson
 • Hej Yvonne!

  Om du tittar på dina utbetalningsspecifikationer i Mina sidor så ska det framgå hur många dagar det är per utbetalning om dagantalet är olika kan det vara förklaringen. Summan kan också variera beroende hur många tidrapporter du skickat in. Sen ändras även din ersättningsnivå över tid vilken kan förklara saken.

  Om du fortfarande inte kan se varför det skiljer sig skicka ett meddelande via Mina sidor så kommer din handläggare att undersöka det.
  Yesinde
 • Hej.

  Kommer jag som vårdnadshavare till ett barn under 18 år automatiskt få 150 nya dagar när mina är slut utan att skicka in arbetsgivarintyg om jag varit arbetslös under hela perioden?

  Tack för svar

  Med vänliga hälsningar
  Jennifer
 • Hej Jennifer!

  Tack för din fråga. Ja, vi får uppgiften från Försäkringskassan att du har barn under 18 år och då får du automatiskt en förlängning på 150 dagar.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej!
  jag har en fråga, om ut betalning är 805 kr/dag är det föreskatt? om det e det hur mycket procent är skatten till den priset?

  MVH Dennis
  Dennis
 • Hej Dennis!

  Tack för dina frågor. Om du fått beslut om en ersättning/dag på 805 kronor är det före skatt.
  Gällande hur mycket vi drar i skatt så får vi uppgift från Skatteverket hur många procent skatten är för just dig.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
 • Hej!
  Jag tycker inte att ersättningen stämmer som jag fått från er. Jag jobbade fram till att jag gick hem på gravid penning, sen mammaledighet, pluggade efter det och sen skrev jag in mig på AF och började söka ersättning från er.
  Borde inte min ersättning räknas från det att jag gick hem på gravid penning? Räknas den utifrån min årslön? Det skiljer 150 kr per dag mellan min uträkning och eran uträkning.
  Tacksam för svar!
  Jeanette
 • Hej Jeanette!

  Våra handläggare tittar på vad du har haft för inkomst och om det finns tid (föräldraledighet, studier och så vidare) som vi kan hoppa över för att du ska få en a-kassa baserad på din tidigare inkomst.

  Här i forumet kan jag inte svara på just ditt ärende, men är du missnöjd med ditt beslut kan du begära att få det omprövat.

  Du kan läsa mer om omprövning på vår hemsida.

  Vänliga hälsningar
  Mats, Kommunals a-kassa.
  Medlemsservice
 • Hej.om jag har konto på Swedbank även bör anmälas ..
  Carlos
 • Hej Carlos!

  Tack för ditt meddelande. Om du redan har ett konto hos Swedbank behöver du inte göra någonting utan då hamnar din ersättning där.

  Om du behöver anmäla ditt konto till Swedbank kan du göra det på länken nedanför.

  Anmäl konto till Swedbank

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.