Till senaste kommentaren

Blir jag avstängd från ersättning om jag säger upp mig från mitt deltidsjobb?

Hej! Jag undrar vad reglerna är kring att säga upp sig från ett deltidsjobb på 9% dvs, runt 3 timmar i veckan som lokalvårdare för att flytta till en större stad pga fler jobb inom det område man är utbildad som i mitt fall inte är lokalvård, och på så sätt ha bättre chans till att få heltidsjobb också (studerat i 4 år och inte för att städa kontor ;)). Även då man haft intervju för jobbet i den nya orten. Är ni verkligen så stränga att ni då stänger av en i nästan hela 10 veckor! Det skulle vara väldigt överdrivet i mitt fall. Ingen helhetssyn/perspektiv i det. Tacksam för svar!

Kommentarer

 • Hej SK!
  Tack för din fråga.
  Ja, du blir troligtvis avstängd i 45 ersättningsdagar. För att slippa en avstängning krävs det att du har ett nytt jobb att gå till innan du säger upp dig. Det arbetet ska vara på minst 9 % eller mer.

  Jag förstår att det kan verka orimligt men lagstiftningen är väldigt tydlig i dessa fall och tar inte hänsyn till hur många timmar du jobbar. Grunden är att du måste ha ett nytt arbete innan du säger upp ditt nuvarande.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia


  Cecilia
 • Hej! Jag sa upp mig på mitt jobb den 12/8, från när räknar ni avstängning .
  Angelina Alexandersson
 • Hej Angelina!

  Avstängningen räknas generellt sett från dagen efter du slutat, så i ditt fall från den 13/8. Men ring gärna oss på 0771-25 80 00 så kan en av våra handläggare titta på just ditt ärende.

  Vänliga hälsningar
  Mats, Kommunals a-kassa
  Medlemsservice
 • Hej,
  Om jag säger upp mig från mitt deltidsjobb och har en månads uppsägningstid, från när räknas avstängningen (45 dagar)? Räknas de från dagen efter jag sagt upp mig eller dagen efter uppsägningstiden gått ut?
  Katarina Rech
 • Hej Katarina!

  Avstängningen räknas från den dagen efter din anställning slutar, inte från dagen du säger upp dig.

  Vänliga hälsningar
  Mats, Kommunals a-kassa
  Medlemsservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.