Till senaste kommentaren

Kan jag pausa a-kassan vid föräldraledighet?

Hej!
Jag vill gärna veta hur länge kan jag uppehålla min A-kassa ersättningen eftersom jag har studerat i ett år direkt efter arbetslöshet och nu har jag föräldraledighet.
Undrar om min ersättning kommer att försvinna eller kan jag få den senare ( hur många år kan man uppehålla a-kassa ersättningen )

Mvh
Lyn
Lyn Chamout Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Lyn!
  Tack för din fråga. Det finns ett flertal faktorer som spelar roll. För att kunna fortsätta på samma period så måste t.ex. studierna vara helt avslutade.

  När det kommer till din föräldraledighet kan du göra uppehåll i din ersättning från a-kassan för att vara föräldraledig på heltid. Under den tiden får du ingen ersättning från a-kassan. När du slutar vara föräldraledig kan du gå tillbaka och fortsätta på din ersättningsperiod där du slutade. Förutsättningen är att du har varit föräldraledig med föräldrapenning kortare tid än 6 år.

  Om du tänker vara hemma med ditt barn på heltid och ta ut föräldrapenning färre än fem vardagar i veckan bör du kontakta a-kassan. Det kan påverka möjligheten att fortsätta på samma ersättningsperiod efter föräldraledigheten.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia

  Cecilia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.