Till senaste kommentaren

Har jag rätt till ersättning mellan studier och arbete?

Hejsan. Har en fråga. Jag studerar och jag går ut skolan den 7e juni. Och jag börjar inte jobba från slutet av juni/början av juli. Finns det möjlighet att få ersättning under tiden ? Annars blir juli månad väldigt tuff
Sam Nordström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Sam!

  Tack för din fråga. Om du har rätt till ersättning eller inte beror mycket på vad du gjort innan du studerade, hur många procent du studerat samt om studierna är avslutade.

  Jag föreslår att du skriver ett meddelande på Mina sidor eller ringer till oss så att du får mer information vad som gäller just för dig.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Jag har slutat min visstidsanställning 18 juni. Jag ska studera halvtid under 5 veckor i sommar. Kan jag begära ersättning från a-kassan efter det? Ska jag skriva in mig hos Arbetsförmedlingen redan nu?
  Marianne.Fridborn@telia.com
 • Hej Marianne!

  Tack för din fråga. Du kan normalt inte få ersättning när du studerar men det finns möjlighet att få studera max 50 % i 20 veckor och samtidigt ha ersättning från a-kassan. Du får då inte påbörja studierna förrän vi handlagt ditt ärende och att du får godkänt att studera. (Det kan ta några veckor).

  Om du söker ersättning efter dina halvtidsstudier så kan det göra att du får lägre ersättning. När vi räknar ditt ärende så tittar vi på allt du gjort 12 månader innan ansökningsdag. Om det då är någon månad då du inte har arbetat utan studerat på halvtid och vi inte kan hoppa över den tiden så kan då din ersättning bli lägre.

  Hör gärna av dig till oss via Mina sidor eller telefon så kan vi förklara hur det ser ut just för dig.

  Mina sidor

  Du når oss på telefonnummer 0771-25 80 00 vardagar mellan klockan 9.00-12.00.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.