Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Har jag rätt till ersättning om jag är timanställd?

Hej!
Jag är bussförare och jobbar som timanställd i sex månader i rad, hur många timmar måste jag jobbat minst per månad  om jag ska ha rätt till ersättning från er?
och hur länge har man rätt till ersättning om man är timanställd?
Vänliga hälsningar!

Kommentarer

 • Hej Zaid! Tack för dina frågor.

  För att ha rätt till ersättning finns det två olika villkor och du måste ha uppfyllt ett av dem. Det ena är att du måste ha jobbat 80 timmar i månaden under 6 månader innan du söker ersättning. Dessa månader behöver inte vara i direkt följd av varandra, men måste ligga under en period om 12 månader.

  Det andra villkoret är du ska ha jobbat 50 timmar i månaden under 6 månader i direkt följd av varandra. Du måste då ha jobbat minst 480 timmar under dessa månader.

  Du har möjlighet att jobba deltid på timmar samtidigt som du får ersättning i 60 veckor. Vi har förklarat hur det fungerar på vår hemsida: För dig som arbetar deltid.

  Med vänlig hälsning
  Stefanie
  Stefanie
 • varför ska man redovisa jobb under helger då man endast får måndag till fredag?
  Om man jobbar dygn hur redovisas  man det?
  Zara
 • Hej!

  Därför att allt du gör under veckan påverkar din ersättning även arbete på lördagar och söndagar. Jobbar du en lördag gör vi avdrag från ersättningen.

  Är inte riktigt säker på vad du menar med att "jobba dygn". Om du jobbar ett pass som till exempel sträcker sig över två dagar - till exempel från kl. 22:00 ena dagen till kl. 06:00 andra dagen - skriver du i tidrapporten att du jobbat 2 timmar den första dagen och sedan 6 timmar nästföljande dag.

  Hoppas det gav dig lite mer klarhet!

  Med vänlig hälsning
  Yesinde Aluko
  Yesinde
 • Hej
  Jag har jobbat som timanställd sedan januari 2018 fram tills mars 2019. Arbetstimmarna varierar mellan 25-40 timmar per vecka. Är jag berättigad till att få ersättning från a-kassa?
  F
 • Hej!

  Tack för din fråga.

  För att kunna ge dig korrekt besked kring din ersättning behöver vi göra en prövning. Om du vill veta hur det ser ut för just dig är du välkommen att ringa oss på 0771-25 80 00. Våra telefontider är mellan 09.00-15.00!

  För att Vi ska kunna pröva din rätt till ersättning behöver du
  • Anmäla dig hos arbetsförmedlingen. Därefter vara aktivt arbetssökande och kunna arbeta minst 3 timmar varje arbetsdag och i genomsnitt minst 17h varje vecka.
  • Skicka in en ansökan om ersättning på Mina sidor
  • Skicka in intyg till oss för tid innan du blev arbetslös. Exakt för vilken tid du behöver skicka in får kommer stå på Mina sidor efter du gjort din ansökan.
  Det man dock kan säga generellt är:
  För att kunna få ersättning måste du ha arbetat i en viss omfattning, vilket innebär att du ska ha:
  • Arbetat minst 80h per kalendermånad under sex månader. Månaderna behöver inte vara i följd, med den ska ligga inom en period på tolv månader eller
  • Arbetat minst 50 timmar per kalendermånad och minst 480h totalt under sex månader i följd.
  Du kan ju även läsa mer om kraven för att få ersättning på hemsidan: https://www.kommunalsakassa.se/om-du-blir-arbetslos/har-jag-ratt-till-kassa.  Trevlig helg!
  /Stefanie
  Stefanie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.