Till senaste kommentaren

Kommer jag få en retroaktiv utbetalning?

Hej!
Nu är det ju väldigt långa handläggningstider. Innebär detta att akassan  kommer betalas ut retroaktivt när min ansökan blivit behandlad? Jag har gjort allt på "att göra-listan" och har tidsrapporterat varje vecka.

Kommentarer

 • Hej Ellen!

  Tack för din fråga. När ditt ärende är klart och du fått beslut på att du har rätt till ersättning får du din första utbetalning. Du får då utbetalat alla veckorna som gått från och med det datum du sökte ersättning.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Jag har väntat nu flera veckor och har ingen inkomst i september. Börjar på riktigt att bli orolig. Men låt säga att min ansökan och beslutet blir klart någon dag nästa vecka, gör ni då utbetalningen direkt eller måste jag vänta till 22 oktober (nästa utbetalning
  /Anna
  Anna Prokopiuk
 • Hej Anna!

  Tack för din fråga. När ditt ärende är klart betalas det ut ersättning på de tidrapporter som kommit in. Utbetalningen blir vid nästa möjliga utbetalningstillfälle. Om t.ex. ärendet blir klart en måndag blir din första utbetalning troligtvis torsdagen i samma vecka. Om ärendet däremot blir klart senare i den veckan blir utbetalningen först på torsdagen veckan efter.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
 • Hejsan
  Jag fick en beslut från a-kassan att jag Ska få ersättning Sen fick jag utbetalning på 23 oktober men det är står (0) noll vad betyder det
  Wisam
 • Hej Wisam!

  Tack för din fråga. Här på forumet kan vi endast svara på allmänna frågor. För att du ska få svar på varför du inte fått någon ersättning måste du kontakta oss per telefon eller via Mina sidor.

  Anledningen kan vara att du arbetat för mycket för att få ersättning eller att du fått en avstängning på grund av att du sagt upp dig från ditt arbete.

  Du når oss på telefonnummer 0771-25 80 00 måndag - tisdag mellan klockan 9.00-12.00 och 13.00-15.00 samt onsdag - fredag 9.00-12.00.

  Mina sidor

  Med vänlig hälsning
  Cecilia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.