Till senaste kommentaren

Kan ni hjälpa mig med att byta a-kassa?

Hur går man tillväga för att byta a-kassa (GS till Kommunal), någon sa till mig att man kan skriva på en fullmakt så ni kan hjälpa med övergången så man inte riskerar ett glapp, stämmer detta? Och isåfall vart hittar man det?

Kommentarer

 • Hej Sofie!
  Tack för din fråga.
  Vi har inte någon fullmakt du kan fylla i. Kontakta din nuvarande a-kassa GS och be om utträde från t.ex. 181031. Du fyller sedan i en ansökan till oss, det kan du göra redan nu på vår hemsida. Det viktigaste är att ansökan inte kommer till oss senare än 30 november för att undvika ett uppehåll i ersättningen.
  Bli medlem

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Tack för snabbt svar. Om jag ber om utträde från 181031, ska jag då skicka in ansökan om att gå med i er a-kassa från 181101?
  Sofie
 • Hej!

  Ja precis, det ska du göra.

  Vänliga hälsningar
  Yesinde

  Yesinde
 • men som jag som är med i hotell och resturang a-kassan, kan man inte gå med här och istället betala för båda två så man inte riskerar de där glappet så går man ut det andra nästa månad för så tänkte jag göra nu då jag precis skicka in min ansökan till er ?
  Emma
 • Hej!

  Tyvärr går det inte att vara medlem i två a-kassor samtidigt enligt lag. Men så länge du kommer in med din ansökan i tid blir det inget glapp. Om du kommer in med en ansökan i december så kommer du få medlemskap från 1 december.

  Vänliga hälsningar
  Yesinde
  Yesinde
 • Hej ,
  Jag har varit medlem i lärare A-kassa och vill byta till den kommunala. Vad ska jag göra?
  Tack
  Douha Alharfush
 • Hej Douha!

  Tack för din fråga och vad kul att du vill bli medlem hos oss!

  När du byter a-kassa är det viktigt att du ser till att det inte blir något uppehåll mellan de två olika medlemskapen. För att undvika det behöver du meddela din nuvarande a-kassa att du vill avsluta ditt medlemskap. Därefter skickar du in en ansökan till din nya a-kassa.

  Du kan alltså skicka en ansökan om medlemskap till oss samtidigt som du avslutar ditt medlemskap i din nuvarande a-kassa.

  Vill du läsa mer om hur du går tillväga kan du kika här: Om du vill byta a-kassa

  Med vänlig hälsning,
  Stefanie
  Stefanie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.