Till senaste kommentaren

Kan jag få a-kassa när jag är tjänstledig?

Kan man få ut A-kassa när jag är tjänstledig
Beatrice Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Beatrice!

  Tack för din fråga. Nej, du kan inte få ersättning från a-kassan när du är tjänstledig. För att få ersättning måste man vara arbetslös, eftersom du har en tjänst räknas du inte som arbetslös.

  Det finns ett undantag, det är om du är tjänstledig på grund av hälsoskäl då gäller lite andra regler.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Om jag vill ta tjänstledigt för att starta ett eget företag i en annan bransch kan jag då få a kassa? har pratat med AF och där ska man säga upp sig för att få bidrag vid starta eget. Men man har ju privata utgifter att betala som hyra osv innan företaget går runt så det kan betala ens hyra osv
  e
 • Hej e!

  Tack för din fråga. Nej, du kan inte få ersättning från a-kassan när du är tjänstledig. För att få ersättning måste du vara arbetslös, eftersom du har en tjänst räknas du inte som arbetslös.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej
  Min sista anställningsdag är den 18 juni! Ska jag anmäla mig på af den 19 juni ( midsommar ) för att sen söka a-kassa ?
  Lena
 • Hej Lena!

  Tack för din fråga. Det stämmer att du anmäler dig hos Arbetsförmedlingen din första arbetslösa dag, du kan göra det direkt på deras hemsida. Gå sedan in på Mina sidor på vår hemsida för att få mer information.

  Arbetsförmedlingen
  Mina sidor Kommunals a-kassa

  Med vänlig hälsning
  Cecilia  Cecilia
 • Hej.är med i kommunal.o tjänstledig från mitt vårdbiträde jobb...så okt förra året blev jag vikarie inom förskolan.sen sökte jag fick 50%fram till 14/6..nu över sommaren är det inte knappt några jobb så får ingen ersättning...jag böt jobb o så efter varit sjukskriven sen arbtränade jag på förskola...vill gärna tillbaka..har jag rätt o få stämpla nu o lika om jobbsom vikarie? Mvh sus
  Susanne
 • Hej Susanne!

  Tack för din fråga. Nej, du har inte rätt till ersättning då du är tjänstledig. Eftersom du har en anställning räknas du inte som arbetslös.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.