Till senaste kommentaren

Jag vill byta från min nuvarande a-kassa till er, vad behöver jag göra?

Hej!
Jag vill bytta min a-kassa till er vad behöver jag att göra?

Mvh

Kommentarer

 • Hej Ehab!

  Vad roligt att du vill bli medlem hos oss! Ska du byta a-kassa är det viktigt att det inte blir något uppehåll mellan medlemskapet hos oss och din tidigare a-kassa.

  Gör så här när du byter så att det inte blir något uppehåll mellan medlemskapen:

  Meddela din nuvarande a-kassa att du vill avsluta ditt medlemskap i slutet av en månad. Sen skickar du in din ansökan till oss och säger att du vill bli medlem från månaden efter. Du blir alltid medlem från den första i månaden du ansöker om medlemskap i. Du kan skicka ansökan till oss samtidigt som du avslutar ditt medlemskap i din nuvarande a-kassa.

  Vänliga hälsningar
  Mats, Kommunals a-kassa


  Medlemsservice
 • Om jag nu har alfakassan som jag haft mer än 1 år. Börjat jobba i vården  kommunen och tänkt byta till er akassa. Börjar räkningen om då eftersom jag byter a kassa och man måste ju vara medlem 1 år för att få ersättning?
  Emma Heideman
 • Hej Emma!

  Tack för din fråga. Om du varit medlem hos Alfakassan så tar du med ditt medlemskap till oss.

  Meddela Alfakassan att du vill avsluta ditt medlemskap i slutet av en månad. Du skickar sedan in din ansökan till oss och säger att du vill bli medlem från månaden efter. Det är viktigt att det inte blir glapp mellan dina medlemskap.
  Du blir alltid medlem från den första i månaden du ansöker om medlemskap i. Du kan skicka ansökan till oss samtidigt som du avslutar ditt medlemskap i din nuvarande a-kassa.

  Vad kul att du vill bli medlem i vår a-kassa. Du kan fylla i en ansökan direkt på vår hemsida, klicka nedanför.

  Bli medlem

  Med vänlig hälsning
  Cecilia

  Cecilia
 • Jag är medlem i akademikernas A-kassa . Jag bytte fack från naturvetarna till kommunal för några veckor sedan. Måste jag vara med i er a-kassa också eller kan jag fortsätta vara medlem i akademikernas A-kassa ist? Några för eller nackdelar med det?  Jag har varit medlem i akademikernas A-kassa i många år, om jag byter till er a-kassa riskerar jag förlora min dagar (och därmed ersättning) ? Hur undviker jag i sådant fall det? Hur är det med inkomst försäkring etc i ert fack? Jag har fått meddelande från er att jag är medlem i annan A-kassa o måste säga upp det innan ni prövar mitt medlemskap. Eller att ni behöver hämta uppgifter innan det 22 april och därefter fattar beslut. Men jag vågar inte säga upp medlemskapet i min gamla A-kassa innan jag fått i klarhet i om jag riskerar förlora min ersättning som jag har rätt till i gamla a-kassan.  Line Tingström
 • Hej Line!

  Om du ska byta a-kassa är det viktigt att tänka på att man ska göra det utan så kallat "glapp" mellan medlemskapen, det är då du kan riskera att förlora din tidigare medlemstid. Det är dock lätt att undvika, du väljer bara att gå ur din nuvarande a-kassa den sista i en månad och ansöker om att bli medlem i din nya a-kassa från den första i månaden efter.

  Fördelen med att byta till oss är om du arbetar i någon av våra branscher och blir arbetslös så är vi vana att utreda din typ av situation vilket gör att du kan få din ersättning snabbare.

  Kommunal har en inkomstförsäkring som du kan läsa mer om på deras hemsida.

  Hoppas mitt svar var till hjälp!

  Vänliga hälsningar
  Mats, Kommunals a-kassa
  Mats
 • ang, "byte av a-kassa"

  Hur ska jag avsluta medlemskapet i min nuvarande a-kassa när jag inte vet att ni godkänner min ansökan här?
  alex
 • Hej Alex!

  Tack för din fråga. Om du har en anställning inom vårt område ska det inte vara några problem att bli medlem. Du kan ansöka direkt på vår hemsida.

  Bli medlem

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej A-kassan,
  Jag registrerade mig idag den 2020-07-07, när ska jag avsluta mitt medlemskap på hotell och restaurangs A-kassa. Jag vill inte få något glapp!
  Mvh
  Catarina Fredling
  Catarina Fredling Dahlström
 • Hej Catarina!

  Tack för din fråga. Du kan kontakta din gamla a-kassa nu och avsluta medlemskapet. Vi kan inte godkänna ditt medlemskap så länge du har ett annat medlemskap i en a-kassa.

  Eftersom du ansökte i juli kommer din ansökan gälla från och med 1 juli så avsluta ditt medlemskap i Hotell och restaurangs a-kassa 30 juni.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej!
  Tänker ansöka om medlemskap i er A-kassa iom att jag jobbar som personlig assisten är anställd i kommunen. Hur vet jag att jag får tillträde till er a-kassa?
  Vill inte säga upp min nuvarande a-kassa om jag inte får inträde i er.
  Om jag ansöker om inträde denna månad vem ska jag betala till?
  Mvh
  Karin Göransson

  Karin Göransson
 • Hej Karin!

  Tack för din fråga. Om du jobbar som personlig assistent kan du bli medlem. Gå in på vår hemsida och bli medlem direkt.

  Du kan läsa mer på vår hemsida.
  Byte av a-kassa

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej,
  tänkte byta fack och A kassa till er då jag numera jobbar inom äldreomsorgen.
  Går på timmar och undrar om min dagsersättning,om jag behöver stämpla, följer med från den nuvarande a kassan (handels) altså, om jag behåller dagsbeloppet o antal kvarvarande dagar vid en flytt?
  MVH
  Tina
  Tina Larsson
 • Hej Tina!

  Ja, allt följer med vid byte till oss.


  Vänliga hälsningar
  Yesinde
  Yesinde Aluko
 • Hej,
  Jag gjorde ansökan till er a-kassan idag, men jag vill byta inträde datum till nästa månad för att jag kunde inte lämna min a-kassa innan slutet av den här månad. Vad ska jag göra?
  Mohamed
 • Hej Mohamed!

  Skicka ditt namn och personnummer till medlem@kommunalsakassa.se och ange från vilket datum du istället vi bli medlem.

  Vänliga hälsningar
  Yesinde
  Yesinde Aluko

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.