Till senaste kommentaren

Jag är arbetslös bara över sommaren, har jag rätt till ersättning under den tiden?

Jag är från och med imorgon arbetslös, men jag vet att jag har anställning från och med Augusti igen. Har jag rätt till ersättning under dessa månader? Man måste skriva in sig på arbetsförmedlingen och ständigt söka jobb men hur blir det i och med att jag har jobb ifrån augusti? Hur ska jag gå tillväga? Mvh

Kommentarer

 • Hej Moa!

  Tack för din fråga. Om du är arbetslös och står till arbetsmarknadens förfogande (det vill säga att du kan söka och ta arbete) kan du söka ersättning från a-kassan under dessa månader. För att få ersättning måste du alltså söka jobb, trots att du vet att du har ett nytt på gång.

  Det finns flertalet regler och villkor du måste uppfylla för att kunna få ersättning - dessa kan du läsa om på vår hemsida Kom ihåg att du måste anmäla dig som arbetslös hos Arbetsförmedlingen på din första arbetslösa dag.

  För att kunna få ersättning måste du också ha arbetat i en viss omfattning och har du sagt upp dig själv måste du med stor sannolikhet vänta på att få ersättning i 45 dagar plus karenstid.

  Du är självklart välkommen att ringa till oss också om du vill prata med en handläggare. Tyvärr har vår telefonileverantör för tillfället tekniska problem, men testa gärna att ringa oss under eftermiddagen idag. Du når oss på 0771-25 80 00 fram till klockan 15.00.

  Med vänlig hälsning,
  Stefanie
  Stefanie
 • Kan man räkna in sommarjobb sen när jag söker a-kassa. Är annars timanställd
  JV
 • Hej JV!

  Tack för din fråga. Om det är ett "vanligt" arbete så räknas det in i arbetsvillkoret om du söker ersättning till hösten.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej
  Vad menas med ”vanligt” arbete?
  JV
 • Hej JV!

  Med "vanligt" arbete så menar vi en anställning som inte är i något program från Arbetsförmedlingen eller liknande (även om det finns vissa program där som gör att man kan få a-kassa). Men var det en vanlig anställning så räknar vi med det när vi tittar på om du har rätt till a-kassa.

  Hoppas det blev lite tydligare!

  Vänliga hälsningar
  Mats, Kommunals a-kassa
  Mats

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.