Till senaste kommentaren

Hur långa handläggningstider har ni?

Hej!

Jag undrar hur lång tid det tar för er att handlägga mitt ärende, så att jag kan få mina pengar?Medlemsservice Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Vår handläggningstid är ungefär 4 veckor, men hur lång tid just ditt ärende tar att handlägga beror på olika faktorer. Saknar vi till exempel handlingar vi behöver, eller om du har skickat in fel uppgifter, kan det ta längre tid än så.

  I sådana fall dröjer det innan vi kan ta ett beslut i ditt ärende och därmed kan din utbetalning komma senare än 4 veckor.

  Med vänlig hälsning
  Stefanie

  Stefanie
 • hej!
  jag har jobbat en hell år men är registrerad på A kassa bara för 6 månader sedan. får jag ersättning från A kassa eller inte?
  hanan
 • Hej!
  Ja du kan få a-kassa, om du jobbat sex månader med minst 80 timmar varje månad så har du rätt till a-kassa. Men din a-kassa kommer inte ge så mycket pengar. För att få mer pengar behöver du jobba minst ett år heltid.


  Vänliga hälsningar
  Yesinde
  Yesinde
 • Hej,

  Jag har begärt en omprövning för 3 månader sedan, men inte fått svar än. Hur lång tid tar det att få beslut? Finns det en tidsgräns för när jag får ett svar eller kan det ta hur lång tid som helst?

  Med vänlig hälsning

  Agnes


  Agnes
 • Hej Agnes!

  Tack för ditt meddelande. Här på frågeforumet kan vi bara svara på allmänna frågor så jag kan tyvärr inte se hur det ligger till med din omprövning.

  Kontakta oss på Mina sidor eller ring till oss på telefonnummer 0771-25 80 00 så kan vi hjälpa dig.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia

  Cecilia
 • Hej!  
  jag ansökte för att bli medlem i kommunal a-kassa för en vecka sedan, och jag undrar jag hur längre behöver åtgärder.
  Eman Abu Samra
 • Hej Eman!

  Tack för att du hör av dig. Om du undrar över om din ansökan är klar så måste du kontakta oss per telefon eller mejl. Här på forumet kan vi endast svara på allmänna frågor.

  Du når oss på telefonnummer 0771-25 80 00 mellan klockan 9.00-15.00, (i dag till och med 12.00). DU kan även mejla på adress  akassan.medlem@kommunal.se.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej!

  Hur kommer det sig att det tar 6-8 veckor för er att titta på mitt "ärende" om jag redan har beviljats ersättning? Varför tar det 6-8 veckor att ta ut dagar som jag redan har rätt till? Jag har inte råd att vänta så länge på en inkomst? (Följande har ni sagt på telefon.).
  Veronika Povare
 • Hej Veronika!

  Tack för att du hör av dig och för din feedback. Vi påbörjar ärenden i turordning, det vill säga efter det datum vi fått in handlingar från dig. Alla ansökningar behandlas lika.
  På vår hemsida kan du se vilket datum vi handlägger på. (Det står lite längre ned på sidan till höger).

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej!
  Jag väntar på min ersättning i tre månad snart. Jag har inte fått pengar från a-kassa än. Varför tar ni tid? Jag har inga råd att klara mig länge.
  Chin
 • Hej Chin!

  Tack för att du hör av dig. Jag beklagar att du fått vänta länge på ditt beslut. Här på frågeforumet kan vi endast svara på allmänna frågor så jag kan inte gå in i just ditt ärende för att se hur det ser ut.

  Det bästa du kan göra för att få veta vad som händer är att antingen gå in på Mina sidor och ställa din fråga där eller ringa till oss på 0771-25 80 00.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej
  till vilken adress skickar man arbetsgivareintyg ?
  tack
  Mohamad
 • Hej Mohamad!

  Tack för din fråga.
  Du kan antingen ladda upp ditt intyg via Mina sidor eller skicka in det till oss.
  Vår adress är:
  Kommunals a-kassa
  FE 51
  930 88 Arjeplog

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej!
  Jag har lämnat arbetsgivareintyg till er 7 veckoe snart. Varför får jag inte ersättning?


  med väligt hälsning
  Qing Huan

  9/3--20020
  Qing Huang
 • Hej Qing Huan!

  Tack för din fråga.
  Här på forumet kan vi endast svara på allmänna frågor. För att du ska få svar på hur det ser ut i just ditt ärende är det bäst att du ringer till oss eller skickar in din fråga via Mina sidor.

  Telefonnummer 0771-25 80 00 vardagar mellan klockan 9.00-15.00.

  Mina sidor

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej
  Har en fråga nu under omständigheterna kring corona viruset. Jag sade upp mig från mitt gamla jobb där jag jobbade 100% och började på ett nytt den 17 feb 2020. Ett vikariat på 65%. Men nu när läget är som det är med corona så är risken stor att de inte har råd att ha kvar mig. Hur lång karens har jag innan jag kan börja stämpla? Kan inte vara utan inkomst.

  Med vänliga hälsningar
  Sofia
  Sofia Budai
 • Hej!

  När man får ersättning börjar ersättningsperioden alltid med 6 karensdagar som man inte får ersättning för. Det är samma för alla.

  Om du har sagt upp dig själv från ditt arbete och därför blir arbetslös så kan du bli avstängd från ersättning i 45 dagar om det inte finns giltiga skäl till att du sade upp dig. Men här låter det ju som att du har ett jobb nu (ditt vikariat) och det är inte så att du själv kommer att säga upp dig från det.

  Om du blir arbetslös är det viktigt att du anmäler dig på arbetsförmedlingen direkt! Anmäl dig den allra första dagen som du är arbetslös. Sedan ska du ansöka om ersättning från oss.

  Med vänlig hälsning
  Arvid
  Arvid
 • Hej!
  Jag har anmält på Arbetsförmedlingen sedan anmält jag på kommunalsakassa för 9 veckor. Jag vill fånga er. Hur lång tid får jag arbetslöspengar? Får jag eller får jag inte?

  Wvh
  Qing Huang
  Qing Huang
 • Hej Qing,

  Tack för din fråga.
  Om du undrar över om din ansökan och hur det går så måste du kontakta oss per telefon eller via Mina sidor. Här på forumet kan vi endast svara på allmänna frågor.

  Du når någon av våra handläggare på telefonnummer 0771-25 80 00 mellan klockan 9.00-12.00.

  Med vänliga hälsningar,
  Hanna
  Medlemsservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.