Till senaste kommentaren

Hur fungerar de nya reglerna för a-kassan under Corona-krisen?

Regeringen har fattat ett antal beslut som ska göra att fler kan få a-kassa. Vi har sammanfattat vad som gäller på vår hemsida: Nya regler för a-kassan

Här i vårt frågeforum har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om de nya reglerna: Frågor kring covid-19

Kom ihåg att du kan ställa din egen fråga om du inte hittar det du söker!
Medlemsservice Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Jag har läst "de vanligaste frågorna" och era svar på dem, men inte hittat någon fråga om att bli utförsäkrad när alla dagarna tagit slut!
  Nu i Corona-tider är det helt omöjligt att få tag på ett arbete fast jag söker allt. Jag har tidigare haft en digital kontakt med den a-förmedling jag hör till - utan att det lett till något. Nu svarar de inte ens på e-post, SMS eller telefon trots att jag försökt att nå dem ett flertal tillfällen. Finns det möjligheter för förlängning av a-kassans utbetalningar p.g.a. den omöjliga arbetssituationen?
  Hur gör andra medlemmar i liknande situation? Det måste i dagens läge finnas fler medlemmar än jag som kommit i liknande läge så att min fråga kan räknas som en allmän fråga och att jag inte bara hänvisas till "Mina sidor".
  Axel
 • Hej Axel!

  Vad bra att du hör av dig. Det finns inga speciella regler gällande detta på grund av Corona. När din ersättningsperiod tar slut finns det flera sätt som kan gälla:.
  • När din ersättningsperiod har tagit slut tittar vi om du uppfyller ett nytt arbetsvillkor under den tid du haft din period. Om du gör det har du rätt till en ny ersättningsperiod.
  • Om du har barn under 18 år när din ersättningsperiod tar slut får du en förlängning på 150 dagar.
  • Om du inte uppfyller villkoren för en ny period så kommer du få hjälp av Arbetsförmedlingen.
  Om du vill veta hur det ser ut just för dig måste du kontakta oss via telefon eller Mina sidor.

  Mina sidor

  Du når oss på telefonnummer 0771-25 80 00 måndag - tisdag mellan klockan 9.00-12.00 och 13.00-15.00 samt onsdag - fredag 9.00-12.00.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.