Till senaste kommentaren

Kan jag stämpla upp om jag måste gå ner till en 67,5 % tjänst från 100 %?

Hej.
Har jobbat 100% men blivit varslad på grund av arbetsbrist.
Nu har företaget jag jobbar åt erbjudit mig en tjänst på 62.5%. Min fråga är om jag kan "stämpla upp" timmar till heltid, dvs 62.5% från företaget och 37.5% från A-kassan?
Mvh Marlene
Marlene Lenander Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Marlene!

  Tack för din fråga. Det är lite svårt att svara på då det beror på hur du arbetat de senaste 12 månaderna. Om du har jobbat 100 % och inte haft någon större frånvaro under den tiden finns det möjlighet att stämpla upp.

  För att kunna svara mer om just din situation är du välkommen att skicka ett meddelande via Mina sidor eller ringa till oss på telefonnummer 0771-25 80 00 mellan klockan 9.00-15.00.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hallo där ja har en heltidstjänst på Hagaskolan Umeå sen 2012 men nu av ekonomiska skäl ska dom sänka min tid till 50procent,Så min fråga får ja stämpla upp till resterande tid från halv till heltid så man inte ramla av överlevnadspinnen.
  Björn Abrahamsson
 • Hej Björn!

  Tack för att du hör av dig. Det är lite svårt att svara på då det beror på hur du arbetat de senaste 12 månaderna. Om du har jobbat 100 % och inte haft någon större frånvaro under den tiden finns det möjlighet att stämpla upp.

  För att kunna svara mer om just din situation är du välkommen att skicka ett meddelande via Mina sidor eller ringa till oss på telefonnummer 0771-25 80 00 mellan klockan 9.00-15.00.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Har jobbat fullt alltså heltid sen 2012
  Bjorn Abrahamsson
 • Hej igen Björn!

  Då borde det inte vara några problem. Det är viktigt att du kontaktar Arbetsförmedlingen din första arbetslösa dag, det vill säga din första arbetsdag på 50%.
  Gå sedan in på vår hemsida och Mina sidor där du kommer att få mer information. Du kommer att behöva skicka in arbetsgivarintyg för de 12 senaste månaderna du arbetat. Det är arbetsgivaren som skriver ut detta intyg.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • hej!
  räkna ni hur mycket antal procent har man jobbat för att få 80% av sin lön om man är medlem i a-kassa i ett år eller räkna ni hur mycket man har tjänat ber månad?
  Kinani
 • Hej!

  För att ha rätt till den inkomstbaserade ersättning måste du har varit medlem i ett år och ha uppfyllt arbetsvillkoret. Om du blir arbetslös så tittar vi på hur mycket du arbetat och tjänat det senaste året. Vi räknar fram ett genomsnittet av det senaste året inkomster och tar 80 procent av det.
  Du kan läsa mer här Hur mycket får jag i ersättning
  Observera att det kommer nya regler från 13 april Förslag på nya regler

  Vänliga hälsningar
  Yesinde
  Yesinde Aluko
 • Hej!
  Jag har varit anställd på 100%
  Och skulle börjat en annan anställning, men på grund av det rådande Corona viruset blev det tyvärr inget med den tjänsten .
  Nu vill gärna min gamla arbetsgivare ha mig tillbaka. Men dem kan bara anställa mig på 80% n

  Med vänlig hälsning,
  Mia
  Mia Torsson
 • Hej Mia!

  Tack för din fråga. Det är svårt att säga om du har rätt till ersättning eller inte. Det kan vi se först vid handläggning av ditt ärende. Kontakta Arbetsförmedlingen och anmäl dig som arbetssökande, gå sedan in på Mina sidor från vår hemsida.

  Du kan ställa frågor på Mina sidor direkt till en handläggare.
  Mina sidor

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej.

  Jag har jobbat ca 50% i flera år och varit medlem i a-kassan i över ett år. Nu ska jag börja "deltidsstämpla" för att få ut lite mer pengar. Hur mycket lön får jag tjäna och samtidigt stämpla?
  Sandra
 • Hej Sandra!

  Tack för din fråga. Om du deltidsstämplar så spelar det ingen roll hur mycket du tjänar utan vi tittar bara på hur många timmar du arbetar. För att du ska kunna få ut ersättning måste det finnas ett visst antal arbetslösa timmar.

  Eftersom jag bara kan svara på allmänna frågor här på forumet kan jag inte hjälpa dig med hur många timmar det gäller. Kontakta oss via Mina sidor eller telefon så kan vi hjälpa dig. Du kan också använda vår dagräknare för att se hur många dagar du kan ha rätt till.

  Dagräknaren
  Mina sidor
  Du når oss på telefonnummer 0771-25 80 00 vardagar mellan klockan 9.00-12.00.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia

  Cecilia
 • Hej
  Jag arbetar som vikariat och stämplar de dagarna jag inte får job, nu fick jag en tjänst på 67 % kan jag försätta och stämpla resten av 67 % , om de kan jag stämpla förtfarande är det samma sätt som jag gjorde som förut?

  Hamid
 • Hej Hamid,

  I detta forum kan vi bara svara på generella frågor. Så får att kunna ge dig ett exakt svar vad som gäller för dig så ber jag dig att skicka ett meddelande via Mina sidor eller via telefon.

  Det kan vara möjligt att du kan få ersättning för den tiden som du är arbetssökande på. Men för att vara säker behöver du skicka in nytt anställningsbevis för den nya tjänsten. Vi kommer att då behöva se över din ansökan på nytt.

  Med vänliga hälsningar,

  Hanna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.