Till senaste kommentaren

Kan jag söka ersättning under mitt sommarlov?

Hej, jag går en universitetsutbildning och undrar om jag kan få ersättning under sommarlovet de månader jag inte har har studiemedel?
Charlotte Viklund Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Charlotte!

  Tack för din fråga. Nej, du kan inte få ersättning från a-kassan om du har sommarlov. Har du ett uppehåll i dina studier ses du i första hand som studerande och inte som arbetssökande. Därför har du inte rätt till ersättning under lov eller andra studieuppehåll.

  I regel kan du inte få ersättning från a-kassan när du studerar. Det beror på att du då inte räknas som arbetslös. För att ha rätt till ersättning efter studier behöver du ha avslutat eller avbrutit dem.

  Det finns vissa undantag. Om du till exempel studerar på deltid kan du ha rätt till ersättning. Läs gärna mer om det på vår hemsida.

  Hoppas att mitt svar hjälpte dig!

  Med vänlig hälsning,
  Stefanie
  Stefanie
 • Hej!

  Om jag studerar, men inte har bestämt mig för om jag kommer att fortsätta mina studier efter sommaren och alltså samtidigt söker arbete parallellt med "sommarlovet" - vad gäller med a-kassan då?

  Tack på förhand!
  Anits
 • Hej Anits!

  Tack för din fråga. För att du ska kunna få ersättning måste dina studier vara helt avslutade. Det är svårt att säga om du har rätt till ersättning eller inte då vi ser om du har rätt till ersättning först när vi handlägger ditt ärende.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.