Till senaste kommentaren

Ska arbetsgivarintyg skickas in som original eller kopia?

Hej snabb fråga. när man ska skicka in arbetsgivarintyget ska ni ha originalet då eller går bra med en kopia?
Andreas Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Andreas!

  Tack för din fråga. Det går bra med en kopia. Kom ihåg att du har möjlighet att ta kort på arbetsgivarintyget och ladda upp det till oss via Mina sidor. Följ gärna instruktionerna här: Hur laddar jag upp intyg på Mina sidor? 

  Med vänlig hälsning,
  Stefanie
  Stefanie
 • Hej undrar bara om det räcker med arbetsgivare intyg när man börjar med  a-Kassa
  Monika Thorngren
 • Hej Monica!

  Tack för att du hör av dig. Jag kan inte säga om du behöver skicka in mer än arbetsgivarintyg då det helt beror hur just din situation ser ut.
  Om du går in på Mina sidor så kan du få hjälp där. Du kan även ringa till oss på 0771-25 80 00 mellan klockan 9.00-15.00.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Jag blir arbetslös 1 april jag har haft (OSA) offentligt skyddat arbete sedan 96 så jag kommer inte ut i öppna marknaden o kommer inte kunna söka jobb får inte vara kvar efter 31 Mars ska sparas pengar inom vård o omsorg jag har varit på 3 ställen med OSA,,,
  Kretsloppsverkstan som lades ner 2008 sedan träffpunkt kryddgården som lades ner november 2019 p.g.a. politiker sa det ska sparas pengar inom vård o omsorg så några fick sluta sedan nån månad nu varit på hjälpmedelslagret och får sluta där nu 31 Mars det ska sparas pengar inom vård o omsorg.
  Finns inget för mej som inte kan få jobb i öppna marknaden o nu när jag blir arbetslös försvinner min osa anställning och jag har mina svårigheter och arbetsförmedlingen hjälper inte mej för när inte arbetsgivaren kan ha nått annat jobb då är det kört för mej.
  Vad ska jag göra 1 April för kunna få a-kassa vad kräver ni man ska göra för få a-kassa?
  Anne-li Lind
  Anne-li Lind
 • Hej Anne-Li!

  Tack för din fråga.

  Om du blir arbetslös efter ett offentligt skyddat arbete (OSA) kan du rätt till ersättning från kassan under förutsättning att du uppfyller arbetsvillkoret och i övrigt är oförhindrad att ta ett arbete. Samma regler gäller för dig som för andra arbetslösa.

  För att vi ska kunna hjälpa dig med detta så behöver vi att du kontakta någon av våra handläggare på 0771-25 80 00 så kan de titta på ditt ärende. Våra telefontider är mellan 09-15 alla vardagar.

  Med vänliga hälsningar,
  Hanna
  Medlemsservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.