Till senaste kommentaren

Gäller det höjda grundbeloppet även mig som har grundersättning sedan tidigare?

Hej,

Jag undrar om det höjda grundbeloppet även gäller oss som blivit beviljade grundersättning sen tidigare, och om så är fallet behöver man göra något på Mina sidor eller fixas det automatiskt?

Kommentarer

 • Hej Ted!

  Tack för din frågan. Det spelar ingen roll om du redan har en ersättningsperiod utan höjningen gäller från och med den 13 april. Du behöver inte göra någonting utan det ska ske automatiskt.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej! !
  Jag får inkomstbaserade ersättning och ligger just nu inom de första 100 dagar, får jag också en höjning på min dagliga belopp om jag har mindre än 25.000 kr/ månad, annars är det jag orättvis mot domsom har lägre ersättning?
  Sabine
 • Hej Sabine!

  Tack för din fråga. Nej, det är bara om du har fått beslut på en genomsnittlig lön på 25 025 kronor/månad eller mer som du kommer få höjd ersättning.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej

  Gäller höjningen för de som har 
  23000kronor/månad också eller
  Wiimwaal
 • Hej Wiimwaal!

  Tack för din fråga. Nej, höjningen av den inkomstbaserade ersättning gäller för de som har fått beslut om en genomsnittlig lön på 25 025 kronor/månad eller mer.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
 • Hej,

  Jag deltar i ett program hos Arbetsförmedlingen och får min grundersättning från Kommunal A-kassa betald från Försäkringskassan i form av aktivitetsstöd. Höjs min grundersättning också även om det är Försäkringskassan som betalar ut den?
  Anders
 • Hej!

  Ja, den höjs.

  Vänliga hälsningar
  Yesinde
  Yesinde Aluko
 • Hej

  Varför Gäller inte  höjningen de som har mindar än 25000/ Mån i lön
  Det blir ju orättvist.
  Wiimwaal
 • Hej!

  A-kassan ger dig rätt till 80 procent av din tidigare genomsnittliga lön. Det finns dock ett tak och det ligger idag på 33 000 kronor. Innan låg taket på 25025 kronor. Det innebär att alla som låg över taket inte fick 80 procent av sin lön. Det man nu har gjort är höjt taket till 33 000 kronor så att fler personer verkligen får 80 procent av sin tidigare lön. Men ligger du under taket så kommer din ersättning inte att höjas eftersom du då redan får 80 procent av din tidigare lön.

  Vänliga hälsningar
  Yesinde
  Yesinde Aluko
 • Hej!
  Ursäkta mig, Vad menar du tidigare lön? för ibland när vi  extra utan vår schema går vår lön upp och månad till månad fluktuerar det. Så hur mycket man kan ta från akassa?
  Elsa
 • Hej Elsa!

  Tack för din fråga.
  När vi handlägger ett ärende så räknar vi ut en genomsnittslön på all lön du haft de 12 senaste månaderna innan du blev arbetslös. Det är sedan denna genomsnittslön som din ersättning beräknas på.

  Med vänlig hälsning
  Cecilia
  Cecilia
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.